لوله کشی ساختمان و انواع لوله
لوله اسپیرال نیز که عمدتا در سایز های بزرگ تولید می شوند و برای مصارف سازه ای، ساخت پل وساخت ماشین آلات و کوره ها و خشک کن ها استفاده می شود.نوع نورد ورق در فرآیند ساخت و تولید لوله های اسپیرال متفاوت است و ورق به صورت مارپیچ نورد شده و در نهایت به شکل لوله جوش داده می شود.
این لولهها در کارخانه به روش اِکستِرود تولید میشوند، یعنی بهصورت قالبی مستقیماً از شمش فولادی به شکل لوله بدون درز تبدیل میشوند. شرکت تامین فلز معین انواع لوله ها را از معتبرترین کارخانه های داخلی و خارجی با مناسبترین قیمت (با توجه به محل تحویل بار) و بالاترین کیفیت، تامین می کند. وقتی میگوییم بسته به کاربرد نوع لوله متفاوت است منظور این است که أنواع لوله های تاسیساتی و فاضلاب با انواع لوله های آب صنایع سرمایشی، کاملا متفاوت است.
وصله ای است که جهت مسدود کردن انشعابات لوله کشی به کار می رود. یکی دیگر از انواع لوله آهنی پرکاربرد در صنایع بخصوص صنایع نفت و گاز و همچنین صنایع نیروگاهی و صنایعی که با گاز و یا سیالات پرفشار سرو کار دارند لوله بدون درز و یا مانیسمان است. یکی دیگر از پرمصرف ترین انواع لوله آهنی (فلزی) در ایران لوله جدارچاهی فلزی است. یکی دیگر از وظایف این جداره این است که آب های زیرزمینی موجود در دیواره چاه را از خود عبور دهد و به درون چاه سرازیر شود.
برای لوله جدار چاه عمدتا از ضخامت های پایین حدود ۵ میلیمتر استفاده میشود اما در برخی مصارف بسته به طراحی تا ۸ میلیمتر ضخامت نیز توصیه می شود. به همین منظور لوله های جدار چاه باید دارای شیار باشند تا آب را ازخود عبور دهد در عین حال از عبور خاک و ریزش دیواره چاه جلوگیری نماید این لوله ها معمولا از سایز ۸ تا ۱۴ اینچ مورد بهره برداری قرار میگیرد. با تعیین این مقادیر نهایتاً با مراجعه به استاندارد مربوطه مقدار ضخامت لوله تعیین روشهای تولید لوله بدون درز میشود. نمونه های غیر استاندارد این گونه لوله ها نور خورشید را از خود عبور می دهند که همین امر باعث رشد جلبک در داخل لوله های بدون درز مانیسمان لوله خواهد شد.