موارد استفاده ورق سیاه

ورق سیاه چیست؟ ورق‌های فولادی عمدتا به دو روش نورد گرم و نورد سرد تهیه می‌شوند. محصولات حاصل از نور

توسط HEKAYATFARDAYEEMAAA در 28 آذر 1401

ورق سیاه چیست؟

ورق‌های فولادی عمدتا به دو روش نورد گرم و نورد سرد تهیه می‌شوند. محصولات حاصل از نورد سرد شامل ورق‌های روغنی، رنگی و گالوانیزه و در حالت نورد گرم نیز محصولاتی به صورت شیت، رول در انواع ساده ساختمانی، ضدسایش و همچنین آجدار تواید می‌شود. برای تولید ورق سیاه، فولاد در دمای بالاتر از دمای تبلور مجدد فولاد قرار گرفته و با کیفیت سطحی کم‌تر از ورق سرد و البته ضخامت بیشتر که گاهی برای استفاده نیاز به پرداخت دارد؛ به صورت ورق، صاف و صیقلی می‌شود. در نتیجه این ورق در جایی که ظاهر محصول کم‌تر اهمیت دارد استفاده می‌شوند.

شاید دانستن این موضوع جالب باشد که علت به کار بردن صفت سیاه برای این ورق‌ها، مات شدن سطح آن در روند تولید در دمای بالا می‌باشد. ورق سیاه به عنوان کالای اولیه جهت تولید قطعات صنعتی، ساختمانی و... استفاده می‌شود و با توجه به دو گرید استاندارد ST52 وST37 می‌توان گفت ورق سیاه درصنایع اهمیت و کاربرد زیادی دارد.

در تولید ورق سیاه ضخامت های مختلفی وجود دارد. این ضخامت ها در نهایت در قیمت ورق سیاه تاثیرگذار هستند. کیفیت کلی ورق سیاه از ورق های سرد کمتر است. ورق سیاه دارای سطحی صیقلی و کاملا صاف است. ضخامت ورق سیاه نسبت به ورق های دیگر معمولا بیشتر است.

 از لحاظ قیمتی هم قیمت ورق سیاه نسبت به ورق های حاصله از نورد سرد قیمت مناسب تری دارد. حتما برای شما هم سوال است که چرا از عنوان سیاه برای این نوع ورق استفاده می شود؟ باید بدانید که ورق سیاه در دمای بسیار بالا تولید می شود. همین موضوع هم باعث می‌شود تا ورق سیاه در حین تولید مات شود. به همین دلایل نام ورق سیاه به این محصول داده شده است.

کمترین ضخامت ورق سیاه چقدر است؟

با این‌که عمدتا ورق‌های سیاه از ۱.۵ تا ۱۰۰ میلی‌متر ضخامت دارند، کمترین ضخامت ورق سیاه تولیدی برای کارخانه‌های تولید پروفیل و لوله که به صفحات نازک‌تری نیاز دارند، به ۱.۲ میلی‌متر نیز می‌رسد. وزن ورق سیاه و در نتیجه قیمت ورق سیاه متاثر از این ضخامت استجدول وزن ورق سیاه را برای شناخت بیشتر وزن و ابعاد استاندارد این مقطع فولادی مشاهده کنید.

7 مورد از مهمترین موارد استفاده از ورق سیاه

همانطور که پیش ‌از این اشاره شد، ورق سیاه یا همان ورق st37، کاربردهای بسیار وسیع و گسترده ای در بخش‌های مختلف صنعت دارد از همین روی، جهت آشنایی بیشتر شما مخاطبین عزیز، به صورت خلاصه و تیتروار، موارد استفاده و کاربرد ورق سیاه را مطرح می‌کنیم.

·        انواع پروفیل‌های باز، بسته و شکل که در صنعت ساختمان بسیار پرمصرف هستند.

·        تجهیزات ترافیکی و گاردریل

·        انواع مقاطع فولادی

·        بانک‌ها و مخازن ذخیره سازی مواد نفتی و پتروشیمی

·        تجهیزات دریایی و کشتی سازی

·        تجهیزات کشاورزی

·        در صنعت خودروسازی برای ساخت قطعات مختلف ماشین‌ها

 

استاندارد تولید انواع ورق سیاه

خروجی مراحلی که تشریح کردیم؛ یا ورق سیاه صنعتی یا ورق سیاه معمولی است. تفاوت عمده این دو محصول، استانداردی است که در تولیدشان مورد استفاده قرار می‌گیرد. ورق‌های سیاه صنعتی معمولا با نام تجاری ST37 به بازار عرضه شده؛ اما ورق‌های سیاه معمولی را می‌توان با نام‌هایی نظیر A516-GR60,70، A285-GR C، A283-GR C و ST52 در بازار یافت.

ورق سیاه بیشترین کاربرد را در چه صنایعی دارد؟

صنایع مهمی مانند پتروشیمی، سدسازی، تانکرسازی، ساختمان و ساخت و ساز سنگین فلزی بیشترین تقاضا را برای خرید این نوع ورق دارند.

ضخامت ورق‌ سیاه

یکی از مزیت‌های ورق‌های سیاه، مناسب بودن قیمت آن نسبت به ورق‌های فولادی دیگر است. از این رو این ورق‌ها با ضخامت‌ها و اندازه‌های متنوعی تولید می‌شوند و در موارد بسیاری مورد استفاده قرار می‌گیرند. عرض ورق‌های سیاه نیز متناسب با ضخامتی که دارند یکی از این 4 مورد، 100، 125، 150 و 200 سانتی‌متر است. یکی از انواع ورق‌های سیاه تولید شده، ورق سیاه با ضخامت 1.5 و عرض 100 سانتی‌متر است. این نوع ورق از استحکام تسلیم 235 MPA و استحکام کششی 360 تا 510 MPA برخوردار است. ورق سیاه ضخامت 1.5 میلی‌متر به دو صورت رول به بازار عرضه می‌شود.

خرید ورق سیاه

به دلیل نوسانات قیمت ورق سیاه بسیار اهمیت دارد که قبل از خرید، قیمت دقیق آن را از مراجع معتبر مطلع شوید. سایت آهن هایپر یکی از بزرگ‌ترین مراجع قیمت گذاری انواع مقاطع فولادی صنعتی و ساختمانی به شمار می‌رود که کلیه نرخ‌ها را بلافاصله بعد از اعلام در بازار در جداول سایت خود به‌روزرسانی می‌کند. به علاوه، امکان ثبت سفارش محصولات هر کدام از این کارخانجات به صورت آنلاین یا تلفنی هم برای مشتریان محترم فراهم شده است.

سخن پایانی

در این مطلب به مقایسه‌ی انواع ورق‌های فولادی پرداختیم. ورق گالوانیزه، اسیدشویی، ورق استیل، سیاه، روغنی و آجدار جزء معروف‌ترین ورق‌های فولادی هستند. همه‌ی این ورق‌ها از آلیاژهای نسبتاً مشابه تولید شده‌اند، اما باز هم کاربرد و ویژگی‌های فنی مختص خود را دارند. ممکن است برای برخی از اهالی صنعت، سؤال پیش بیاید که این ورق‌ها دقیقاً چه تفاوتی با هم دارند

. همان طور که گفته شد، ورق ها کاربرد فراوانی در صنعت ساختمان‌سازی دارد و از میزان محبوبیت فراوانی برخوردار است، جالب است بدانید که تسمه‌ی فولادی، محصولی است با کاربردهای مختلف که از بُرش‌های یکسان از انواع ورق، تولید و روانه‌ی بازار می‌شود.

 

آخرین مطالب
مقالات مشابه
نظرات کاربرن